Logotip de Adolescents.cat

Pateixes la síndrome del cul mort? Així és la problemàtica que cada dia afecta més gent

per Redacció, el 4 de març de 2021 a les 09:41
No fer exercici i passar-nos gran part del dia asseguts, no només augmenta el risc de desenvolupar malalties cardiovasculars, sinó que també el de patir la síndrome del cul mort o amnèsia gluteal, una problemàtica cada cop més estesa.

Aquesta síndrome, com hem dit, sol estar causada pel sedentarisme i provoca la inflamació dels glutis. "Estar asseguts durant massa estona limita el fluxe sanguini i causa amnèsia gluteal, la qual deriva en dolor al maluc, mal d'esquena i problemes en els turmells", explica l'entrenador personal Donovan Green al Huffington post.


lazy cat GIF

En aquest sentit, l'expert assenyala que si s'experimenta algun d'aquests símptomes, cal acudir al metge i també canviar d'hàbits. Segons Donovan Green per prevenir la síndrome del cul mort és molt important realitzar algun tipus d'exercici de manera freqüent, sobretot un que treballi la zona dels glutis com ara els esquats -coneguts popularment sentadillas-. Caminar i pujar escales també són dos exercicis que ajuden a evitar aquesta problemàtica. En resum, tenir cura del nostre cul és important. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: