Ets menys feminista per fer aquestes coses?

per Adolescents.cat, el 8 de març de 2021 a les 07:38
Sembla ser que moltes persones encara no tenen clar què és i què implica el feminisme. I no passa res, però és bo informar-nos i llegir sobre el tema per entendre-ho bé. El feminisme es defineix com un moviment social que lluita contra l’heteropatriarcat, culpable que al llarg de la historia els homes hagin tingut més drets, oportunitats i més seguretat.

El feminisme, a més no és cosa de les dones únicament, és cosa de tots si volem un canvi social real. Ara bé, molta gent s’allunya o no s’identifica amb aquest moviment per culpa dels estigmes que l’envolten.


Què implica ser feminista i què vol dir ser un/a bo/na feminista? Es pot ser feminista i que t’encanti la roba ajustada i el maquillatge? Et pot agradar el reggaeton si ets feminista? La resposta és que sí. I @feministailustrada ho explica molt bé:

Vivim en una societat masclista on s’han creat molts productes perquè les dones resultin atractives a ulls dels homes (...) i encara que hi ha algun home que també els utilitza aïlladament, ho està escollint lliurement i de forma individual ja que la societat no li està inculcant”. Com ens explicava la historiadora de l’art i activista feminista, Gina Driéguez: “Un altre tòpic molt estès és que les feministes no és preocupen per la seva imatge. De nou es tracta d'una frase totalment falsa. El que reivindica aquest moviment és que si et maquilles i et depiles sigui perquè tu vols i no per la pressió social.”


Feminista Ilustrada explica que vivim en un món masclista i que és impossible fugir-ne al 100%, però que l’important és educar-nos sobre el tema i prendre’n consciència per canviar-ho. A més, afegeix: “És impossible escapar del masclisme en una societat masclista. No et sentis culpable si et ve de gust ballar qualsevol música. Nosaltres no som les responsables d’aquest masclisme. Gaudeix quan et vingui de gust, que ja és prou complicada la vida de les dones”

Aquí podeu veure dos posts molt interessants de Feminista Ilustrada:
 

 

I vosaltres, què en penseu? Creieu que és incompatible ser feminista i escoltar reggaeton o maquillar-se?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: