5 claus per confiar en una altra persona

per Adolescents.cat, el 14 de març de 2021 a les 08:55
La desconfiança i la gelosia són un dels principals problemes en les relacions i si volem mantenir relacions sanes és important que ho treballem a nivell individual per estar millor amb nosaltres i amb els altres. Et compartim 5 claus per treballar la teva confiança amb els altres:

El que sents no és ràbia, és por



Quan ens costa confiar en una persona i sentim gelosia, hem de tenir clar que la ràbia que podem sentir a vegades no és ràbia en sí, és por. Els problemes de gelos ens provenen d’inseguretats. Si no tenim una bona autoestima també és més fàcil que poguem sentir por de perdre a l’altra persona.

Busca contacte i sobretot comunicació



Quan desconfiem de l’altra persona tendim a allunyar-nos-en i esperem que per art de màgia l’altre endevini el que ens passi. Si el que vols és tenir una relació sana, el millor que pots fer és el contrari: apropar-te a la teva parella, expressar-li el que sents i penses i parlar-ne tranquil·lament. Això et donarà molta confiança!

Troba l’origen de la teva desconfiança



Quan ens costa confiar en una altra persona sovint és perquè en algun moment del passat hem patit o ens han traït la confiança. Viatja al passat i busca si hi ha algun moment de la teva vida en el que has sentit que no podies confiar en algú que estimaves molt. Pot ser una parella d’abans, una amistat o fins i tot la família. Saber l’origen d’aquesta desconfiança et donarà perspectiva sobre el problema i consciència per treballar-ho i superar-ho.

No alimentis les teves pròpies fantasies



Moltes vegades la nostra ment vola sola i ens fem pel·lícules, sovint negatives. Si dubtes de la teva parella no alimentis més les pors i pel·lícules, explica-li directament i parleu-ho.

No esperis, actua



Si veus que et costa molt controlar els teus pensaments negatius i l’ansietat, busca ajuda per portar-ho de forma més fàcil. Practica tècniques de respiració o relaxació, escriu, pinta… exterioritza les emocions i sentiments que et preocupen. Si tu sol/a no ho pots gestionar, parla-ho amb una persona adulta o un/a professional.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: