El «daygame», la nova tècnica repugnant per lligar

per Redacció, el 11 de març de 2021 a les 06:00
En ple segle XXI i amb el 8 de març encara molt recent sorprèn (i repugna) trobar propostes que perpetuen l'estereotip de la hipermasculinitat. Parlem d'una nova manera de lligar cada vegada més present. Tanta és la popularitat que està guanyant que s'anuncia en diverses pàgines web: el "Daygame".

Traduït al català seria "el joc de dia" i consisteix en aturar una noia pel carrer i donar-li conversa amb l'objectiu de seduir-la. El més fort és que pots apuntar-te a cursos per aprendre'n. En diferents portals d'internet és fàcil de trobar una breu descripció d'aquest mètode per "conèixer dones noves i gent nova, ampliar els teus cercles socials i a la vegada practicar la seducció".
 

Captura del portal daygame.com

Fins i tot, aquesta tendència té una web oficial: daygame.com. Aquest portal explica que el Daygame és "és l'art de conèixer dones increïbles i atractives sense necessitat d'anar a discoteques. Podria ser caminant pel carrer, en una botiga de roba o en una estació de tren".


En què consisteix?


Fent una ràpida cerca per diferents portals sembla senzill. Només cal dir "hola" a la primera noia que et resulti "interessant". Encara que aquesta no hi estigui d'acord ni s'hagi mostrat predisposada. "Les dones tenen la fantasia de conèixer un home increïble durant el dia", insisteix el portal. "Quan les dones van a discoteques, esperen ser atacades. Se'ls acosten nois borratxos tota la nit, així que han hagut d'aprendre a posar un escut".


A força de tòpics, l'article posa èmfasi en el fet que aquest escut "fa difícil aconseguir agradar a una noia". "A més, cap noia vol admetre que ha conegut la seva parella de nit". Un personatge anomenat Alvaro Reyes, que s'autoanomena "gurú del daygame", publica vídeos com aquest.

 

Assetjament cap a les noies?

 
Són lícites totes aquestes tècniques que tracten les dones com a objectes, tot esperant que vingui un home heterosexual i intenti seduir-les? És adequat assaltar algú pel carrer o no és més que una altra manera d'assetjament cap a les dones? Estem parlant de lligar o de dominació?

La sexòloga Elena Crespi, ho té clar. En declaracions a Catalunya Ràdio explica que més o menys moltes noies ho han patit, encara que ara s'hi posi aquest nom. També apunta que els portals o gurús del daygame acaben jugant amb la "masculinitat fràgil" de certs homes, i que aquesta actitud fomenta que es construeixin personalitats en base d'això. 
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: