Logotip de Adolescents.cat

5 comportaments que fan que la gent s'allunyi de nosaltres

per Redacció, el 10 de març de 2021 a les 12:42
Hi ha alguns comportaments i maneres d'actuar que poden provocar que les persones del nostre entorn s'acabin allunyant de nosaltres. Així ho assegura el psicòleg José Elías Fernández González a El País, on detalla algunes de les actituds que hauríem d'evitar:

 


Versió sense playbuzz:

Prendre'ns les coses massa a pit
De vegades fem una muntanya d'un gra de sorra: ens prenem excessivament malament petites coses sense massa importància, com per exemple que un professor li digui a un company que ha fet un bon treball i a nosaltres no ens faci cap comentari encara que ens hi haguem esforçat molt. Segons el psicòleg, no podem estar autoqüestionant-nos i infravalorant-nos cada cop que visquem aquest tipus de situacions, perquè això acaba perjudicant la nostra autoestima i les nostres relacions.

Necessitar elogis constantment
El psicòleg remarca que no podem deixar que la nostra autoestima només depengui de les opinions dels altres. No podem estar pendents tota l'estona de rebre elogis de les persones del nostre entorn, ja que aquest comportament, a la llarga, se'ns acaba girant en contra. "Cada un de nosaltres és únic i irrepetible i no tenim per què fer content a tothom en tot moment" diu el psicòleg.

No acceptar crítiques constructives
Acceptar que ens hem equivocat o que no hem fet alguna cosa prou bé, no sempre és fàcil. Tot i això, hem d'intentar no confondre les crítiques constructives que ens fan per millorar amb aquelles que ens fan per ferir-nos. I és que si som incapaços de reconèixer els nostres errors, també ho serem d'intentar solucionar-los.

Ser victimista i negatiu
A tots ens passen coses que no voldríem i hem de fer front a situacions difícils. Això no vol dir, però, que haguem de tenir una actitud constantment negativa i pensar sempre que tots ens anirà malament. Segons el psicòleg, no podem atribuir a l'exterior o al destí tot allò que ens passa. Hem de ser conscients que moltes de les coses que vivim, són fruit dels nostres actes.

Ser "extremadament" sincer i tenir poc tacte
Ser sincer és positiu. Ara bé, no tenir cap mena de filtre a l'hora de dir les coses, no és cap avantatge. No podem dir el primer que ens passi pel cap a una persona, ni jutjar-la a la lleugera, perquè la podem ofendre i això farà que mantingui les distàncies amb nosaltres.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: