«Kama-muta» la nova emoció relacionada amb l'amor, l'has sentit?

per Adolescents.cat, el 21 de març de 2021 a les 08:51
Una nova emoció? Sona estrany però ja s’està estudiant. “Kama muta” és una paraula antiga del sànscrit i defineix una emoció muniversai que segur que has sentit vàries vegades.

Què és el kama muta?



En la llengua original, el sànscrit, significa “sentir-se commogut” o “estar commogut per l’amor”. El kama muta és una emoció vital que pot sentir qualsevol ésser humà. Les persones que l’han començat a investigar asseguren que és l’emoció universal més intensa, un sentiment que defineix aquells instants en els que ens sentim plens d’afecte, sorpresa o admiració cap algú o alguna cosa. 

És l’instant en el que alguna cosa ens fa sentir bé per dins, ens fa sortir una calor profunda en el pit i fins i tot se’ns poden negar els ulls de llàgrimes d’alegria. És una sensació breu però intensa que es dóna sobretot en moments d’alegria compartida amb altres persones.

Es diu que és l’emoció de la connexió humana.

Quines sensacions ens pot produir el kama muta en el cos?



Eufòria
Calor al pit
Llàgrimes o humitat als ulls
Calfreds (pell de gallina)
Ens falta l’aire, nus a la gola
Papallones a l’estómac
Sensació d’estar flotant.

És una emoció que apareix en contextos socials i sol estar relacionada amb moments positius i agradables. Està relacionada amb l’amor però no és exactament el mateix. L’amor és un sentiment que perdura en el temps, el kama muta és una emoció que dura uns instants però està molt relacionada amb l’amor pels altres, en tots els sentits.

En quines situacions pot aparèixer?



Fer un petó per primera vegada a algú
Adoptar una mascota
Cantar en una coral
Tenir un fill
Graduar-se
Reunir-se amb la família després de molt temps
Anar a una obra de teatre captivadora
Rebre un regal molt especial i emocional
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: