Hi ha 6 tipus d'abraçades. Quins són i què volen dir?

per Redacció, el 20 de març de 2021 a les 06:00


Abraçar a les persones és pràcticament una necessitat per alguns. Malgrat la pandèmia, necessitem expressar el nostre amor cap als altres, un amor que molts cops no es pot expressar en paraules. Abraçar a les persones que estimem és una bona manera de fer-ho, segons la psicologia. Però, sabies que hi ha 6 tipus d'abraçades? T'expliquem quins son i què signifiquen. 


Des del costat o buddy hug


Quan abracem algú amb un sol braç, des del costat, sol voler dir que tenim ganes de transmetre amistat i calidesa. Sol ser compartida entre amics, o persones amb qui no som suficientment pròxims com per compartir una abraçada completa, que a vegades pot ser massa íntima. És una manera educada d'apropar-nos a les persones.

La del flirteig


És aquella abraçada que fem quan hi ha contacte de tot el cos i, a més, envoltem a l'altra persona amb els dos braços. Pot anar acompanyada de carícies als braços i a l'esquena. És una manera de transmetre l'atracció cap a l'altra persona o de que te la transmetin a tu. Implica romanticisme, intimitat, i deixa les emocions a flor de pell.

La romàntica


Tot i que pot assemblar-se a l'anterior, aquesta, més que voler transmetre desig o atracció, expressa directament amor romàntic cap a l'altra persona. Mentre que l'abraçada del flirteig sol ser compartida entre persones que encara no tenen una relació romàntica, aquesta és entre aquells que ja la tenen consolidada. Implica contacte visual directe, intimitat i carinyo.

La llarga


La majoria d'abraçades duren entre 5 i 10 segons, però aquestes poden arribar a durar minuts. Les abraçades llargues permeten que el cos expulsi oxcitocina, una hormona que, a grans trets, es relaciona amb l'amor. Pot expressar sense paraules que vols ser-hi per l'altra persona i que te l'estimes. És molt recomfortant. 

L'abraçada d'ós


Transmet calidesa i afecció, però és una abraçada divertida, que solen compartir els germans o els amics molt propers. Tot i que implica contacte frontal i directe amb l'altra persona, s'acosta més a la intenció de protegir i transmetre amistat i escalfor a l'altra persona que no a commoure-li els sentiments. 

La reversa o abraçada de la cullera


Es produeix quan algú fa una abraçada des de l'esquena, embolicant els braços al voltant de l'altra persona. Pot ser entre germans, parelles, o amics molt propers. Aquest tipus d'abraçada et fa sentir estimat, volgut i, sobretot, protegit. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: