Logotip de Adolescents.cat

Com hauria estat passar la pandèmia sense internet? Aquest noi ho ha fet i això és el que ha après

per Redacció, el 18 de març de 2021 a les 10:45
Us imagineu haver passat el confinament sense internet? Com hagués estat viure aquells mesos d'aïllament sense mòbil ni xarxes socials? Aron Rosenberg, futur professor d'Educació de la Universitat McGill del Canadà, us ho explica. 

I és que aquest estudiant de doctorat va passar tota la quarantena sense connectar-se a internet. Bé, de fet ha estat un any sencer "offline". El gener del 2020 va decidir que passaria 365 dies aïllat del món virtual amb l'objectiu d'observar els canvis que notava i d'explorar com la hiperconnexió a les xarxes pot afectar el nostre aprenentatge i comportament. 


The Reasons Why Your Cell Phone Is Slowly Killing... | It's Pronounced  Attention
Es va marcar 3 normes molt estrictes: res d'ordinadors ni smartphones; res de connectar-se en xarxes públiqúes, i prohibit demanar als seus amics i coneguts que busquessin coses a internet per a ell. 


Durant aquest temps totalment desconnectat, el jove assegura que va notar 2 canvis molt importants: 

 Va augmentar la seva capacitat de concentració i retenció de la informació.
 Va incrementar la seva creativitat: notava que tenia més capacitat per connectar idees. 

Evidentment, també hi va haver "efectes negatius": sentia molta sensació de nostàlgia i aïllament i se li va fer molt dur no poder parlar cada dia amb la seva família, amb qui es comunicava, sobretot, a través de cartes. 

Ara un any més tard, i ja connectat a internet de nou, Aron Rosenberg afirma que avui en dia és molt complicat viure apartat del món virtual: ens comuniquem, aprenem i ens informem fent servir les xarxes. Ens hem acostumat a dependre d'elles i deixar-les enrere no és senzill. Sigui com sigui, recomana desconnectar de tant en tant i connectar amb nosaltres mateixos. Aïllar-nos d'internet, ni que sigui uns quants cops l'any, pot ser beneficiós per a la nostra salut.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: