Logotip de Adolescents.cat

No passa res per no haver tingut relacions sexuals

per Berta Codina, el 10 d'abril de 2021 a les 06:00
Va, t'explicaré un secret: estic seguríssima que la Daphne, de The Bridgerton, no va tenir una primera vegada tan idíl·lica com la pinten a la sèrie. Sí, t'ho juro. La primera vegada que tens relacions sexuals no és com a les pel·lícules. La presència de pètals de rosa és més aviat poc habitual, la penetració (si és que n'hi ha) no sol funcionar a la primera i tota l'acció arriba acompanyada de canvis de posició i de "perdó, t'estic fent mal?" o bé "així, segur?". Una altra cosa que segurament no t'hagin explicat és que cap (i m'atreviria a posar la mà al foc per aquesta afirmació) o gairebé cap de les vegades que tinguis relacions sexuals son tan perfectes com ens fan creure i, el secret més gran de tots: no passa absolutament res.


El més comú és que no recordis el teu primer cop tota la vida, o almenys no et marqui de la manera que tu creus. La virginitat és un mite que ens inculquen des de petits, sobretot a les dones, com una línia immaculada d'honor. Res del que facis després de perdre-la et farà sentir de la mateixa manera. Mentida. És cert que la primera vegada que tinguis sexe pot marcar la teva manera de tenir relacions amb les altres persones, però no en el sentit que ens transmeten les pel·lícules, sinó perquè si l'altra persona et fa sentir incòmode o no et respecta, és possible que pensis que el sexe ha de ser així. La idea que la pèrdua de la so called virginitat és molt memorable és absolutament falsa, però també ho és la idea que no puguis dir que no a mitja relació sexual o que tot el que faci l'altra persona ho hagis de permetre.
Repetiré un cop més la frase que segurament t'han repetit tots els adults de la història. Ja ho sé, cada cop que la sents penses, "bua, que pesats". Però amb els anys he anat veient que tenen més raó de la que ens agrada pensar. No passa res per esperar una mica. Si has conegut una persona que et fa sentir estimat, lliure i còmode, endavant! El sexe pot arribar a ser meravellós per a un bon nombre de persones. Però és important tenir en compte que qualsevol relació està farcida de moments molt íntims en què et sents totalment vulnerable cap a l'altra persona, i no val la pena viure-ho amb por o sentir que no pots posar límits per por a decebre'l o fer-lo sentir malament.

No fa falta, tampoc, que sigui la teva "ànima bessona". L'únic imprescindible i necessari és que t'hi sentis còmode. Tenir relacions amb algú de qui estàs enamorat és molt bonic, però no té per què ser sempre així. I sobretot, l'important és estar preparat. És cert que és difícil estar completament segur que vols i estàs llest per tenir relacions sexuals, però el que és molt fàcil és tenir clar quan no estàs preparat. No hi ha edat límit per tenir relacions per primer cop. Intenta treure't això del cap.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: