Els hikikomori, les persones que no surten de casa

per Redacció, el 5 d'abril de 2021 a les 06:00
Al Japó, un hikikomori és una persona que escull voluntàriament allunyar-se del món social i quedar-se tancat a casa. Surten el mínim possible i només per allò imprescindible. Alguns, fins i tot, no surten de casa en anys. Tot i que és un fenòmen que es va originar al Japó, on un percentatge més o menys ampli de la població és hikikomori, aquest fenòmen s'ha extès per tot el món, especialment amb la pandèmia. 

La reclusió pot ser provocada per ansietat social, agorafòbia (fòbia a sortir a l'exterior), o altres factors. Hi ha estudis que també situen els avenços tecnològics com a fenòmen provocador de l'aillament, ja que, a més, és un tipus de vida especialment popular en adolescents i joves. Tot i que es pot considerar un transtorn psicològic, inicialment es considerava un transtorn cultural, catalitzat pel perfeccionisme i les rígides normes de comportament al Japó. Això, combinat amb la competició i la pressió constant dels Occidentals, és una bomba de rellotgeria.   

Tot i que les xarxes socials i les tecnologies poden contribuir a l'aillament, també funcionen com una finestra d'obertura perquè les persones aillades puguin començar comunicar-se amb l'exterior. Alguns psicòlegs i psiquiatres poden utilitzar les xarxes per entrar en contacte amb pacients nous i així poder tractar-los.

I tu, sabies què eren els hikikomori? 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: