El Conservatori Superior de Dansa ofereix formació en les especialitat de Coreografia i interpretació i Pedagogia de la dansa. | Toni Gómez

Si t'agraden el teatre, la interpretació i la dansa, aquesta informació t'interessa!

El Conservatori Superior de Dansa ofereix formació en les especialitat de Coreografia i interpretació i Pedagogia de la dansa. | Toni Gómez
per Redacció, el 25 de març de 2021 a les 10:38

Les escoles superiors de l’Institut del Teatre, l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i el Conservatori Superior de Dansa (CSD) obren al mes d’abril les inscripcions a les proves d’accés. Tots els centres ofereixen estudis artístics superiors d’una durada de quatre cursos acadèmics.

En el cas de l’ESAD, s’estableixen dos períodes d’inscripció en funció de l’especialitat a la qual es vol accedir. Així, del 6 al 23 d’abril de 2021 estan obertes les inscripcions per als aspirants que vulguin cursar els estudis de l’especialitat d’Interpretació; i del 6 d’abril al 12 de maig, per als que vulguin accedir als estudis d’Escenografia i de Direcció i Dramatúrgia. Les proves d’accés tindran lloc a partir del 29 de maig.

Pel que fa al CSD, les inscripcions a les proves són del 14 d’abril al 21 de maig de 2021, tant per als alumnes que vulguin accedir a l’especialitat de Coreografia i Interpretació com per als que vulguin fer-ho a l’especialitat de Pedagogia de la Dansa. Les proves d’accés es realitzaran a partir del 14 de juny.

D’altra banda, a partir del 20 d’abril i fins al 25 de juny s’obren les inscripcions (no es fan proves d’accés) a l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE). Aquesta escola atorga una titulació pròpia de l’Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya per una formació corresponent, en el seu format, a estudis de formació professional de grau superior en tècniques de l’espectacle en viu de les especialitats de tècniques de so, luminotècnia i maquinària escènica. És l'únic centre de Catalunya que ofereix aquesta formació altament especialitzada. 
 

L’ESTAE ofereix formació en les especialitats de tècniques de so, luminotècnia i maquinària escènica.


Proves comunes i específiques


Les proves d’accés de cada escola consten de diferents parts: unes comunes i d’altres específiques, segons l’especialitat escollida. Els aspirants han d’aprovar-les totes i les qualificacions finals són la mitjana aritmètica de les notes aconseguides en cadascuna d’elles. A les bases de la convocatòria de places s’especifica el format de cada exercici a superar i es detalla la relació de textos i/o obres que els aspirants poden consultar per preparar-se millor els exercicis.

Les proves comunes dels estudis d’Art Dramàtic inclouen un comentari sobre un fragment d’un text, així com l’anàlisi d’una imatge. A part, els aspirants als estudis d’Escenografia hauran de fer diversos exercicis pràctics en què es valorarà la seva habilitat en el dibuix a mà alçada i en la composició de la imatge, així com un exercici en què hauran d’elaborar, presentar i defensar una proposta de disseny escenogràfic. Recordem que l’escenògraf o escenògrafa és el professional que dissenya el context de l’acció i vetlla pels aspectes visuals plàstics de les arts de l’espectacle (dissenya l’espai, la il·luminació i els personatges).
 

Els estudis superiors d’art dramàtic ofereixen tres especialitats: Interpretació, Escenografia i Direcció i Dramatúrgia. Foto: Jordi Vidal


Les proves dels aspirants als estudis de Direcció i Dramatúrgia, entre d’altres exercicis, inclouen imaginar una possible escenificació d’un text dramàtic i presentar-la oralment. Recordem que el dramaturg o dramaturga tradicionalment és l’autor o autora del text de l’obra teatral, o sigui, que és la persona que pensa, organitza i prepara els materials que després seran posats en escena. Per la seva banda, el director juga amb tots els elements escènics que té al seu abast per donar forma a la narració sobre l’escenari i s’encarrega de conduir i potenciar el treball creatiu de tot l’equip.

Els aspirants a l’especialitat d’Interpretació han de superar diferents exercicis en què es valoren les seves habilitats interpretatives, així com el domini de la veu i la dicció, el moviment corporal i també les habilitats que tenen des del punt de vista musical i també en cant.

Quant a les proves per accedir al Conservatori Superior de Dansa, els aspirants hauran de superar exercicis diversos en què s’avaluarà l’habilitat de dansar, els coneixements històrics, culturals i artístics sobre la dansa i la capacitat de l’aspirant per improvisar i/o composar. 

Portes obertes i sessions virtuals

 
Les restriccions a causa de la COVID-19 han fet que les habituals sessions de portes obertes presencials que organitzen les escoles en els dies previs a l’inici de les inscripcions hagin passat a ser sessions virtuals.

En aquest sentit, l’ESAD organitza tres sessions virtuals de portes obertes, una per especialitat, adreçades a totes les persones que vulguin conèixer els estudis, les instal·lacions i el funcionament de les proves d’accés:

 El 8 d’abril es farà la jornada dedicada als estudis d'Interpretació.
 El 28 d’abril, la de Direcció i Dramatúrgia.
 El 5 de maig, la d’Escenografia,
 Totes es faran a les 16.30 h.

 Per accedir a aquestes sessions cal inscriure’s (fins al dia abans de la jornada) a través d’aquest formulari.

A més, les especialitats d’Escenografia i de Direcció i Dramatúrgia ofereixen també el curs virtual gratuït “Creació i disseny escènic”, que inclou diverses xerrades per conèixer més a fons aquestes especialitats i les seves sortides professionals. El curs, a càrrec de docents de l’escola i de professionals de l’escena, es durà a terme els dies 7, 14 i 21 d'abril, de 16.30 a 18.30 h.

 Inscripcions obertes per formulari fins al 6 d’abril.

Pel que fa al Conservatori Superior de Dansa, del 13 al 16 d’abril es faran diverses classes preparatòries virtuals per a les proves d’accés a l’escola. Seran classes de caràcter gratuït i en format virtual, impartides per professorat del centre. Es tracta de quatre sessions intensives que es duran a terme als matins i en què es podrà fer un tast de les classes del conservatori, tant des d’un vessant pràctic com teòric. Així, hi haurà sessions tècniques de dansa de diversos estils, sessions d’improvisació, introducció a la teoria de la dansa o fonaments pràctics de la didàctica o del moviment, entre d’altres. També es farà una xerrada amb un grup d’estudiants que compartiran la seva experiència al CSD, així com una sessió enfocada a explicar els estudis i les proves d’accés i a resoldre dubtes.

 Inscripcions fins al 8 d’abril en aquest formulari.
 

El Conservatori Superior de Dansa ofereix formació en les especialitat de Coreografia i Interpretació i Pedagogia de la Dansa. Foto: Toni Gómez




[ambelsuportdiputacio]
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: