Hi ha 4 tipus d'humor: amb quin et sents més identificat/da?

per Redacció, el 24 de març de 2021 a les 10:58
Existeixen tants tipus d'humor com persones al món. Cadascú té una forma de fer riure pròpia i també d'interpretar les bromes. Un comentari pot fer molta gràcia a algú i alhora deixar indeferent la persona que té al costat. 

Ara bé, si volem generalitzar, podem distingir entre 4 grans tipus d'humor. Almenys així ho assegura el psicòleg Ronald E Riggio en un article de Psychology Today. L'expert detalla les característiques de cada un d'ells i assegura que alguns poden arribar a ser perillosos i fins i tot tòxics. I és que hi ha una gran diferència entre riure amb algú o riure's d'algú. 

1.Humor d'afiliació


És aquell tipus d'humor que s'utilitza per unir, és a dir, per fer riure totes les persones d'un grup. És per això que se sol basar en bromes sobre fets quotidians o situacions que hem viscut. Bromes, doncs, amb les quals tothom es pot sentir identificat. El seu objectiu és crear una sensació de companyerisme i de benestar.
17 Times 'Friends' Couldn't BE Any More Lame

2.Humor agressiu

 
Aquest humor utilitza la humiliació i la burla. És típic d'humoristes professionals els quals es riuen de persones conegudes (polítics, actors/rius...) per fer gràcia. Aquest tipus d'humor pot arribar a ser perillós, sobretot en l'àmbit privat, perquè pot ferir els sentiments i malmetre l'autoestima.
Stand Up Comedy 2015 - Louis CK 2015 - Louis C.K Live At The Comedy Store -  Best comedy stand up on Make a GIF

3.Humor d'automillora

 
És la capacitat de riure's d'un mateix de manera sana. Segons l'expert, aquest tipus d'humor ajuda a gestionar situacions complicades i a disminuir l'estrès. A més a més, també va molt bé per calmar tensions si hi ha una baralla: fer una broma, en la qual ens responsabilitzem dels fets amb humor, pot ajudar a rebaixar els nervis.
Emilia Clarke | Actrices, Metas, La khaleesi

4.Humor contraproduent

  
Aquest tipus d'humor també fa referència a riure's d'un mateix, però de manera negativa. És a dir, de fer bromes menyspreant-se, fent-se la víctima...És un humor que pot resultar incòmode als altres i que pot ser poc saludable per la persona que el practica, ja que pot acabar afectant el seu amor propi.
Im The Worst Normal People GIF by CBC


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: