Com de feliços són els adolescents catalans? Això diu un estudi

per Redacció, el 25 de març de 2021 a les 06:00
Els adolescents de dotze anys catalans són els setens més feliços d'entre 20 països d'Europa. Així ho conclou un estudi de la Universitat de Girona (UdG).

Es tracta d'una de les principals conclusions de l'informa Children's Worlds elaborat per un equip de recerca de la UdG que ha entrevistat 6.626 nens d'entre vuit i dotze anys d'arreu de Catalunya. Els catalans de vuit anys són els tercers més feliços d'entre 20 països mentre que els adolescents de dotze ocupen el setè lloc sobre una base de 30 països.

4 de cada 10 adolescents catalans se senten estressats


Per altra banda un 39% dels enquestats d'entre deu i dotze ha assegurat que se senten estressats i gairebé la meitat no estan contents a l'escola.

Un dels motius que provocaria aquest estrès és la "pressió" que sentim per part de les famílies per treure bones notes. La investigadora responsable de l'estudi a la UdG, Mònica González-Carrasco, ha detallat que "són molt conscients que les famílies tenen unes expectatives molt altes" sobre el seu rendiment acadèmic.
 

Un altre dels motius que podria provocar aquest estrès és la "falta de temps". L'estat espanyol és un dels països europeus amb més hores lectives i que més deures posa. 

Molt contents a casa


Pel que fa a l'àmbit familiar, vuit de cada deu enquestats estan molt satisfets amb la relació que hi ha amb la seva família. La majora d'ells creuen que la família es preocupa per ells i que els ajudarien a superar algun problema. També valoren positivament que s'ho passen bé i se senten segurs en aquest àmbit. Tot i així, demanen que els progenitors els escoltin més i que puguin prendre més decisions.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: