Així és l'app de qui tothom està parlant i que han creat dos estudiants catalans!

per Cèlia Forment i Bori, el 7 d'abril de 2021 a les 12:03
Segurament aquests dies heu sentit parlar de Sharingful, una app creada per dos exestudiants del grau en Multimèdia. Aplicacions i Videojocs de la UVic en Gerard Garrote i en Guillem Vestit. És el resultat del Treball Final de Grau (TFG) de tots dos i ara, després d'acabar els estudis, l'han posada a disposició dels consumidors. L'app permet compartir les despeses de les plataformes digitals amb diferents persones, com Netflix, Spotify o Google Play. 

Hem pogut parlar amb ells sobre com ha estat el procés de creació i producció de Sharingful i què preveuen que passi els propers mesosos. 
 

Fa 15 dies del llançament de Sharingful, i la plataforma ja compta amb 400 usuaris. "Per ara estem molt contents amb el resultat, i esperem que se'n generi un efecte boca a boca", comenta en Gerard.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharingful (@sharingful)


"Els nostres amics compartien un sol compte, d'aquí va sortir la idea"


En Guillem explica que veien dos fenòmens que es repetien i per això van decidir crear Sharingful. El primer és que sovint trobaven per internet famílies que oferien compartir els seus comptes amb altres persones i així repartir les despeses. L'altre motiu, és que la gent de l'entorn dels dos fundadors utilitzen aquestes plataformes "però amb un compte que no és seu i no paguen la seva part corresponent". 

Com funciona?


Sharingful permet als usuaris registrar-se de dues formes: una com a persona amb subscripció a la plataforma que comparteix amb altres el contingut i rep una compensació econòmica per la part. L'altra forma és com a usuari que fa ús de la subscripció d'un tercer i paga la seva part proporcional per poder fer-la servir.
 

Per en Gerard i en Guillem, la part més complicada de tot el procés de producció ha estat trobar el partner que reunís totes les característiques que buscaven, gestionar les dades bancàries i els pagaments.

Quines aplicacions puc compartir?


De moment, l'aplicació es pot utilitzar amb comptes de Netflix, HBO, Disney, Spotify, Deezer, Tidal, Tidal Hifi, Amazon Music, Google Play Music, Dazn i Nubico. El que fa és agrupar les plataformes per categories: música, cinema, esports i llibres. També han rebut sol·licituds d'usuaris per afegir més plataformes, apunta en Gerard.

 



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: