La pandèmia amplia les desigualtats econòmiques dels joves

per Cèlia Forment i Bori, el 6 d'abril de 2021 a les 06:00
La pandèmia del coronavirus ha fet més evidents les desigualtats econòmiques dels adolescents i joves. Així ho indica l'Observatori Català de la Joventut (OCJ), que ha presentat l'informe 'Condicions de vida, ocupació i desigualtats en salut de la població jove davant la covid-19'.

L'economia del 68% dels joves ha empitjorat


L'economia del 68% dels joves que ja es trobaven en una situació econòmica vulnerable abans de la pandèmia declara que la seva economia ha empitjorat. Els autors de l'informe, encarregat a la Universitat Pompeu Fabra en col·laboració amb altres centres de recerca, adverteixen que els problemes econòmics repercuteixen en la salut física i mental.
 

Els problemes econòmics porten problemes de salut mental

L'estudi destaca "l'acumulació de desavantatges i l'eixamplament de les desigualtats socials, així com la debilitat del sistema". Entre les causes que han dut a aquesta situació hi ha l'aprofundiment de les desigualtats en el mercat laboral.

L'informe també mostra que el col·lectiu jove és el que ha viscut el confinament amb més dificultats. Les persones d'entre 16 i 29 anys obtenen una puntuació mitjana de 7,4 en una escala del 0 al 10 que avalua el grau de dificultat del confinament (0 significa molt difícil i 10 molt fàcil). Es tracta de la puntuació més baixa en comparació amb els altres grups d’edat.

L'informe també indica que les persones que provenen de llars familiars més afavorides, amb major nivell d'estudis i que han pogut dur a terme la transició al mercat laboral de forma més satisfactòria són també les que han pogut afrontar el confinament en millors condicions.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: