La polèmica cançó de Lil Nas X que ho està rebentant a les xarxes

per Berta Codina, el 8 d'abril de 2021 a les 09:32


Potser aquests dies heu estat al cas del debat i la polèmica que s'ha creat arran del nou single de Lil Nas X, Montero (Call me by your name), que va sortir a la llum divendres abans de Setmana Santa. Les xarxes, especialment Tik Tok, van plenes de la controvèrsia que el raper americà, també creador de Old time Road, ha provocat.




La lletra de la cançó és molt explícita, tant perquè parla de drogues i alcohol, com per les seves afirmacions sobre sexe amb un altre home: "Feel on your ass in Hawaii" (Tocar-te el cul a Hawaii), "Shoot a child in your mouth while I'm riding" (Deixar-te anar un fill a la boca mentre cavalco). El raper ha explicat en una entrevista a Genius que la cançó la va crear a l'inici de la pandèmia, l'any passat, quan tot just començava a treballar en el nou àlbum. Montero va dedicada a un altre artista que el va convidar a casa seva una nit de juliol i que al raper li va agradar molt.


Durant la cançó insinua, amb el vers "If Eve ain't in your garden", que aquesta persona encara no viu la vida obertament com a homosexual. El raper detalla que vol que es normalitzin aquest tipus de versos socialment explícits en relacions no heterosexuals. "Ha de ser un signe que les coses estan canviant", explica a l'entrevista.

És impossible no adonar-se del tema "Call me by your name" a la cançó. Pels que no heu vist la pel·lícula, els dos protagonistes, Oliver i Elio, per mostrar l'amor d'un cap a l'altre, s'anomenen amb els seus propis noms. És a dir, que Elio li diu Elio a Oliver i viceversa. Així, titulant la cançó "Montero", el seu nom real, de fet està parlant de l'altra persona. Lil Nas diu a Genius que aquesta va ser una de les primeres pel·lícules amb històries d'amor homosexuals que va veure i que per això va decidir-la fer servir.

El videoclip



El que més estralls ha causat, però, no és només la lletra de la cançó, sinó el videoclip que l'acompanya. En aquest el raper es mostra com una criatura celestial. Una criatura el sedueix al Jardí de l'Edèn i posteriorment és jutjat per un grup de companys, que l'expulsen del cel. El raper baixa fins a l'infern en un pal de ferro on se sol practica pole dancing. Un cop allà, Lil Nas balla sensualment i s'insinua a Satanàs fins que, al final del videoclip, el desnuca, li roba les banyes, i se les posa ell. Polèmica servida, i potser no fa falta explicar per què.

Encara que tots els públics poden visualitzar el videoclip des de YouTube, algunes persones creuen que no hauria de ser visible per menors i que no és adequat per a totes les edats. El raper ha anat responent a la polèmica per Twitter i com ha pogut. L'última moda en relació amb la polèmica és fer tuits dient "La meva mare no em deixa veure el videoclip de Montero, així que l'estic mirant des de *objecte random*", que el cantant va retuitant.


Les sabates



No, adolescent, encara no s'ha acabat el drama. Just després del llançament del videoclip, Lil Nas X treu unes sabates a les quals anomena "Nike Blood Satan", tot i que, spoiler, no tenen res a veure amb la marca Nike. De fet son unes sabates no oficials, una versió de les Nike Air Maix 97 en negre amb un pentagrama satànic i la bombolla de líquid de la sola en color vermell. Dins aquesta bombolla hi ha una gota de sang humana. Aquestes mateixes vambes son les que duia el dimoni amb què ballava el raper durant el videoclip. El cantant les va fer en col·laboració amb MSCHF, un col·lectiu d'art nord-americà.
 
Les sabates van sortir a la venda dilluns Sant per més de mil dòlars. La marca Nike, que no volia tenir res a veure amb el tema, ha denunciat al raper i als artistes que han fet a les sabates, argumentant que fa mal a la seva marca i deixant clar que no tenien res a veure amb el projecte. Tot i això, al cap d'uns minuts, les sabates s'havien esgotat.

Davant de tota la polèmica, Lil Nas X respon amb un vídeo de disculpa fake per les Satan shoes que, de fet, acaba d'una manera inesperada. Ell ballant-li al diable.


Què en penses de tota la polèmica?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: