Les adolescents compleixen més les recomanacions per la Covid que els nois

per Cèlia Forment i Bori
Les noies compleixen més amb les recomanacions sanitàries per la Covid-19 en comparació amb els nois. Aquesta és una de les principals conclusions d'una enquesta de la Diputació de Barcelona feta sobre 1.696 alumnes de 4t d'ESO d'onze municipis de la demarcació de Barcelona.

Les noies, més responsables


 
 
En línies generals, l'enquesta mostra que les noies tenen comportaments més responsables i accepten i veuen les restriccions com a més justes. En canvi, viuen pitjor els canvis que ha generat la pandèmia, tenen més impacte en l'estat d'ànim i el benestar emocional i expressen més dificultats per resistir restriccions futures.

Els adolescents prefereixen les activitats exteriors


El 19,5% dels adolescents que han participat en l'enquesta afirmen que rarament o mai evita llocs tancats o molt concorreguts. El 4,9% assegura haver passat la covid amb un test confirmat. També s'observen diferències sobre la preocupació de cara al futur ja que el 47,5% dels nois diuen estar més angoixats ara que abans de la pandèmia, mentre que entre les noies el percentatge arriba al 65,2%.

Les noies, més estressades


El nombre de noies que es van sentir sempre o sovint estressades durant el confinament és del 47,5%, molt per sobre del 25,3% dels nois.

Respecte a l’ànim, el 55,5% dels nois se sent amb ànim positiu per encarar la pandèmia mentre que en les noies és només del 38,3%. Per contra, el 22,6% dels nois té més ansietat que abans de la pandèmia i, en les noies, augmenta fins al 42,2%.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a l'ACPC
 
Amb la col·laboració de: