Logotip de Adolescents.cat

Els canvis positius que experimentes quan tens la regla i no t'han explicat

per Redacció, el 9 d'abril de 2021 a les 10:53
Hi ha desenes de tòpics i creences al voltant de la regla i molts d'ells són falsos. I és que hi ha cultures que encara continuen veient la menstruació com un "fenomen" estrany o dolent.

El cert, però, és que la regla té efectes positius, encara que sovint no ens els expliquin. Així ho demostren diversos estudis portats a terme en els darrers anys, com el conduït pel Centre d'Investigació de Gerontologia de Baltimore i resumit a la BBC. 


lauren conrad yes GIF by The Hills

Els científics del centre van investigar com els nivells d'estrogen i progesterona –hormones del cicle menstrual- afectaven les dones. I què van descobrir? Doncs que quan les dones tenen la regla són més empàtiques –augmenta la seva capacitat per detectar què senten els altres- i tenen més facilitat per memoritzar.


I és que les anomenades hormones del cicle menstrual afecten dues regions cerebrals. La primera és l'hipocamp, el qual "creix" durant el període de la regla i és essencial per a poder recordar les experiències que vivim. I la segona és l'amígdala, regió que ens ajuda a processar i entendre les emocions. En resum, tenir la regla té coses positives, diguin el que diguin.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: