Les 6 característiques d'un/a manipulador/a emocional (alerta)

per Adolescents.cat, el 18 d'abril de 2021 a les 08:40
Segurament tots i totes haurem conegut a una persona que manipula emocionalment o inclús pots ser tu mateix/a qui ho fa. I és que a vegades les circumstàncies de la vida ens porten a actuar de maneres que no ens agraden o que poden ser tòxiques.

Et compartim les 6 característiques principals de les persones que manipulen emocionalment perquè ho puguis detectar:


1. Tenen pocs escrúpols



Aquestes persones que manipulen emocionalment no tenen gaires miraments si volen aconseguir els seus objectius. Quan detecten el punt dèbil d’una altra persona no dubten d’aprofitar-lo per manipular i així aconseguir el que volen.


2. Són persones insegures



En realitat són persones molt insegures i amb baixa autoestima, però fan tot el que poden per amagar aquesta debilitat. És per això que tenen comportaments egoistes i dominants i es mostren com si tinguessin la veritat absoluta perquè les altres persones confiïn amb ells/es.

3. Poca assertivitat



A les persones que manipulen emocionalment els costa dir les coses clares perquè són poc sinceres. No diuen les coses de primeres i sovint fan servir un llenguatge agressiu.

4. Poca tolerància a la frustració



Aquestes persones no porten gens bé la frustració i els costa acceptar un “no” per resposta o canvis de plans. Quan alguna cosa no és com elles volen tendeixen a posar-se agressives, crítiques, destructives i/o intolerants.

5. Victimisme



Drama, drama i més drama. Aquestes persones recorren al drama i es fan passar per víctimes per tal de no sentir-se malament i acaben culpant a la persona que tenen al costat.

6. Alt nivell d’exigència



Una persona manipuladora sempre vol més i pensa en sí mateixa constantment per satisfer el seu propi ego sense pensar en com s’està sentint l’altra persona. 

Què has de fer?



Si aquesta persona és una parella o una amistat, el millor és tallar la relació. Ara bé, a vegades aquestes persones són algun membre de la família que saps que el tindràs sempre a la teva vida.

El primer que cal fer si tenim un manipulador o manipuladora emocional a la nostra vida és posar-hi molta consciència. Tu sempre vas per davant dels altres a la teva llista de prioritats i ningú pot fer-te creure el contrari. 

Mereixes tot el respecte i dignitat per expressar les teves opinions, sentiments i desitjos sempre que no facis mal. Alhora tens tot el dret del món a dir que “no” i no t’has de sentir culpable.

Desenvolupa la teva assertivitat. Ser persones assertives significa tenir la capacitat de respectar els altres però sobretot a nosaltres mateixos/es. Per ser assertius/ves cal posar límits, expressar el que pensem des del respecte i alhora fer preguntes clares i directes a l’altra persona per saber què vol realment.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: