Sents que estàs bloquejat/da? Consells per superar-ho

per Redacció, el 14 d'abril de 2021 a les 11:40
Tot i totes ens hem sentit bloquejats alguna vegada a la vida, ara bé, de vegades aquest bloqueig és persistent i ens impedeix avançar. Aquesta situació se sol produir quan ens neguem a acceptar certs pensaments o emocions. És com un mecanisme de defensa que es posa en marxa quan la nostra ment vol mantenir allunyades certes idees. 


I com se sol manifestar aquest bloqueig? Segons els experts aquests són alguns dels símptomes més evidents: 

 Nerviosisme continuat 
 Sensació de no pensar amb claredat i no poder prendre decisions 
 Falta de motivació 
 Esgotament físic i mental 
 Problemes per dormir 

Scared The Launch GIF by CTV

Superar el bloqueig emocional no és senzill i sovint cal teràpia psicològica. De totes maneres, hi ha diversos consells que poden ajudar. Us en deixem alguns dels experts de La Mente Maravillosa

 Intenta identificar el bloqueig: per què sents que no pots avançar: és per inseguretats, perquè estàs negant tenint certs sentiments cap a algú, però realment els tens? 

 Pensa en com actuar: reflexiona sobre quines solucions tens al problema. Si cal fes-te llistes de pros/contres, parla amb algú de confiança...el que et pugui anar bé per prendre una decisió.

 Prova-ho: un cop hagis pensat què fer ve el més difícil: fer el pas. Si creus que el teu problema té solució, l'has d'implementar, o si no no avançaràs. Evidentment quan estàs bloquejat és molt complicat actuar, perquè tens por a equivocar-te. Si penses que no estàs preparat, no et precipitis. Pots demanar ajuda a un expert/a perquè t'aconselli i t'acompanyi. 

 Centra't en els pensaments positius: tenir una visió pessimista de les coses i pensar que tot anirà malament, encara bloqueja més. Per tant, cal que creguis en tu mateix i pensis que pots aconseguir/superar allò que et proposis.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: