Logotip de Adolescents.cat

Què és una dutxa vaginal?

per Adolescents.cat, el 15 d'abril de 2021 a les 09:49
Com tots i totes sabem, utilitzem la dutxa per rentar-nos qualsevol part del cos. De la mateixa manera, l’ús principal de les dutxes vaginals és rentar la vagina.

Moltes dones utilitzen la dutxa vaginal per intentar eliminar l’olor natural de la vagina i creuen que fer-ho ajuda a mantenir-la neta. Però... és segur?


La dutxa vaginal implica posar el xorro d’aigua dins la vagina. Algunes dones el barregen amb altres líquids com el vinagre, el bicarbonat o inclús fragàncies.

mila kunis beauty GIF

 
La dutxa vaginal pot eliminar els bacteris bons de la vagina i pot desequilibrar el pH de la pell. Així doncs, rentar-se regularment amb dutxes vaginals pot augmentar les possibilitats de desenvolupar una infecció vaginal. Podries tenir fongs i vaginitis bacteriana. Utilitzar aquest mètode quan ja existeix una infecció també pot empitjorar-la i propagar-la a altres parts del sistema reproductor.

Així que ja ho sabeu, res de dutxes vaginals! El millor és que us renteu amb aigua i amb un gel específic sense fragàncies que no alteri l’equilibri de pH natural de la vagina. Al rentar-la heu de sostenir suaument els plecs externs de la vagina i esbandir-la amb aigua. No heu de refregar l’àrea i heu d’evitar que entri sabó i aigua a dins.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: