L'estrany cas de l'adolescent que ha arribat a dormir 13 dies seguits

per Redacció, el 15 d'abril de 2021 a les 11:39
Raisa Miranda -Echa pels seus familiars i coneguts- és una adolescent d'Indonèsia que ja va ser notícia l'any 2017 després de dormir durant tretze dies seguits. Un fet que va fer que els mitjans locals la bategessin com "la bella dorment de la vida real". 

Ara, anys més tard, l'adolescent ha viscut un episodi similar. Fa unes setmanes la jova va experimentar un somni profund durant set dies. Quan es va despertar, els seus pares van portar-la a l'hospital Ansari Saleh on els metges encara no han aconseguit determinar amb certesa què és el que li provoca aquests somnis tan extensos. 


Els símptomes mostren que podria estar patint hipersòmnia o la síndrome de Kleine-Levin, una afecció neurològica que fa que els pacients dormin durant períodes molt llargs de temps. Entre les causes que poden provocar la hipersòmnia hi ha els danys neurològics, alguns factors genètics o traumes físics i emocionals. 

Els pares han explicat que durant aquests episodis, han provat de despertar-la, però no es desvetlla. Tanmateix, la jove és capaç de mastegar i orinar sense la necessitat de despertar-se. Per ara, el que li passa no té cap tractament conegut, però els seus familiars esperen poder dominar els seus símptomes perquè pugui gaudir d'una vida normal.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: