El sorprenent descobriment sanitari d'una adolescent de 17 anys

per Redacció, el 15 d'abril de 2021 a les 14:46
Dasia Taylor, una noia nord-americana de 17 anys, ha creat uns punts de sutura que canvien de color si s'infecten. Es tracta d'un descobriment per poder saber de manera senzilla si una ferida quirúrgica s'ha infectat. 

Aquest descobriment l'ha situat com una de les finalistes dels premis nacionals de ciència Regeneron Science Talent Search 2021, un certamen prestigiós que busca talent científic als instituts. La seva fita l'ha explicat la revista Smithsonian, la publicació oficial d'aquesta institució de Washington.  

Un invent basat en el tint de remolatxa


La base de la innovació és la remolatxa, que algunes recerques indiquen que té propietats antibacterianes.

Taylor va tenyir amb suc de remolatxa diverses substàncies i els va aplicar solucions per alterar-ne el PH. En condicions normals, el PH de la pell és 5, però puja fins a 9 quan hi ha una infecció. Els canvis en el PH es poden detectar amb dispositius electrònics, però també hi ha fruites i verdures que en són indicadors naturals.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: