La síndrome de l'ovari poliquístic: què és i quins són els símptomes?

per Cèlia Forment i Bori, el 19 d'abril de 2021 a les 06:00
La Síndrome de l'Ovari Poliquístic és un problema de salut al qual s'enfronten algunes noies i dones des de l’adolescència. Com que els seus símptomes són força diversos, costa de diagnosticar i no hi ha una cura concreta. La SOP causa menstruacions irregulars, menstruacions molt doloroses i, fins i tot, absència de la menstruació. També pot fer que una noia tingui massa pèl corporal i acne desmesurat.
 

No existeix cap estudi, ni cap informe, sobre el nombre anual de casos diagnosticats de SOP. Això té una explicació. Els símptomes de la malaltia són tan variats, i a més no per força apareixen junts que és difícil saber un nombre d'afectades concret. Ara bé, segons dades de la Dexeus Dona, entre un 8% i un 13% de noies en edat reproductiva poden tenir alguns dels símptomes de la Síndrome de l'Ovari Poliquístic.

La metgessa Irene Abad, especialista en Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona recomana que es faci una visita mèdica si cauen massa els cabells, es té tendència a l'obesitat, o molta dificultat per quedar-se embarassada.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: