Pot ser perillós depilar-se les zones íntimes? Això és el que diuen els experts

per Redacció, el 20 d'abril de 2021 a les 10:11
Cada dia hi ha més persones que es depilen les parts íntimes. Així ho revela un informe elaborat per la revista Dermatology de l'Associació Nord-Americana de Medicina. La majoria dels enquestats en l'estudi, més de 50%, assegura fer-ho per "higiene". Ara bé, és cert que treure's els pèls de les zones íntimes és beneficiós?

Doncs segons diversos experts entrevistats per la BBC, no, depilar-se els genitals no té cap benefici per a la salut. "L'únic positiu és que redueix el risc de tenir polls en la zona púbica", assegura la doctora Luisa Dillner.


L'experta explica que eliminar els pèls de les parts íntimes "augmenta el risc de tenir infeccions pels petits talls que es produeixen" i deixa "el pubis indefens". "Tenim pèls per una raó: per protegir els nostres genitals de friccions i infeccions. Per tant el més higiènic és no depilar-nos", afegeix.

Tot i això, també hi ha altres experts, com la professora de la Universitat de Texas Andrea L. DeMaria, que no es posicionen ni a favor ni en contra de la depilació de les zones íntimes. Això sí, aconsellen que les persones que vulguin dur a terme aquesta pràctica segueixin aquests consells:


1. Depilar-se després d'haver-se dutxat. Així els fol·licles estan més "tous".
2. No reutilitzar gaires vegades la mateixa maquineta d'afaitar i no compartir-la amb altres persones.
3. Fer servir sabó sense perfum o gel íntim i depilar-se en la direcció del pèl, no en contra, per tal d'evitar l'abrasió.
4. Parlar amb un professional si sorgeix algun problema o notem molèsties.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: