Què passa quan t’aguantes les ganes de fer pipí?

per Adolescents.cat, el 22 d'abril de 2021 a les 10:09
Segur que més d’un cop t’han vingut ganes de fer pipí mentre estaves fent altres coses i has decidit aguantar-te una bona estona. Si ho fas un cop puntualment no passa res, però si ho fas de forma habitual, aquestes poden ser les conseqüències:

 


Versió sense playbuzz:

1. Que se t’escapi sense voler
La bufeta té un límit, i portar-la a aquest límit pot fer que no arribis a temps al bany. Els músculs que mantenen la bufeta tancada, aguanten una determinada pressió. Si la teva bufeta està molt plena és fàcil que se t’escapi una mica el pipí.

2. Debilitar el sòl pelvià
Els músculs del sòl pelvià treballen de manera conjunta per aguantar el pipí o deixar-lo anar. Si mantens l’orina de forma continuada pot aparèixer una disfunció. Lògicament això no passa perquè s’aguanti el pipí puntualment, sinó quan ho fas de forma molt habitual.

3. Molèsties que no desapareixen
Saps aquella sensació d’alleujament que sents quan per fi vas al lavabo? Doncs si aguantes massa l’orina, aquest alleujament pot tardar hores o dies a arribar. Un cop s’han desencadenat els senyals de dolor a la part inferior de l’abdomen, és molt difícil que es relaxi el múscul.

4. Bufeta dilatada
La bufeta aguanta la orina fins uns límits i si s’estira massa no es trencarà, però pots tenir una pèrdua de comunicació entre el cervell i la bufeta. De manera que quan estigui plena el cervell no ho consideri important.

5. Risc d’infecció
Aguantar-te el pipí molt temps i de forma habitual pot provocar que els bacteris facin colònia al teu sistema urinari. Fer pipí és necessari per eliminar residus, i si no els eliminem quedaran allà retinguts. Sobretot pot provocar infeccions en les dones perquè tenim la uretra més curta.

6. Anar-hi sovint tampoc et convé
Si ho fas molt afavoreixes que la bufeta s’acostumi a no retenir quantitats normals de líquid, augmentant cada cop més les ganes d’anar al lavabo.

7. La freqüència ideal
Segons els experts, l’ideal és anar al lavabo cada 4 o 6 hores.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: