Els perills de ser menor i compartir dades a les xarxes

per Cèlia Forment i Bori, el 27 d'abril de 2021 a les 06:00
Les noves tecnologies i internet s'han convertit en enormes eines de comunicació, però el seu mal ús pot tenir conseqüències negatives sobretot entre els adolescents. 

Compartir informació i dades personals a les xarxes socials és una pràctica molt habitual: només a Instagram s'efectuen uns 95 milions de publicacions diàries al món.

Segons enquestes de la plataforma especialitzada Qustodio.com, els menors amb 11 anys publiquen a les xarxes socials una mitjana de 26 vegades a el dia i, generalment, aconsegueixen en cada xarxa uns 100 o més seguidors, dels quals menys de la meitat són amics en la 'vida real'.

Altres estudis d'aquesta companyia indiquen que un 45% dels menors d'entre 9 i 16 anys tenen un perfil a, al menys, una xarxa social; percentatge que arriba a l'83% a la franja de 15 a 16 anys. A més, només el 46% saben canviar la configuració de privacitat en els dispositius que fan servir i únicament un 40% saben bloquejar les finestres que et porten a altres continguts.

Indicar la ubicació, compartir futurs plans o difondre el seu número de telèfon mòbil són algunes de les pràctiques més comunes entre els joves a internet, segons Qustodio. I quan es publica un contingut cal saber que és per sempre, ja que és difícil aconseguir que les plataformes eliminin les dades publicades.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: