6 curiositats sobre els teus ulls que potser no sabies

per Redacció, el 28 d'abril de 2021 a les 09:26
Els ulls són un dels òrgans més desenvolupats del nostre cos. De fet, un 50% de la informació del nostre entorn la perceben gràcies als ulls. Avui us portem algunes curiositats sobre aquesta part de la cara que potser no sabíeu.


 


Versió sense playbuzz:

1. Els ulls tenen aproximadament 7 milions de cons, unes cèl·lules que ens permeten diferenciar els colors. Gràcies a elles podem distingir 10 milions de tons diferents.
2. Els ulls parpellegen una mitjana de 17 vegades per minuts. Això equival a 14.000 cops al dia i 5,2 milions a l'any!
3. Quan som petits els nostres ulls són més clars. Això és deu a la melanina, que es troba a nivells més baixos. A partir dels 6 mesos, aquesta substància augmenta i el color dels ulls s'enfosqueix.
4. Estadísticament les dones són més propenses a desenvolupar miopia i els homes, daltonisme.
5. Si els nostres ulls fossin una càmera digital, serien de 576 megapíxels.
6. Segons una teoria evolutiva, totes les persones amb els ulls blaus comparteixen el mateix avantpassat. Es creu que aquest provenia d'una regió del Mar Negre i les primeres pistes que se'n tenen daten de fa més de 10.000 anys.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: