Congrés de la Joventut de Catalunya: així és com pots decidir sobre les polítiques que t'afecten

per Cèlia Forment i Bori, el 28 d'abril de 2021 a les 18:46
Sovint ens queixem que els adults decideixen sobre les qüestions que afecten directament els joves. Doncs bé, el nou Congrés de la Joventut de Catalunya posarà fi a aquesta tendència i permetrà que siguin els joves qui decidixin les polítiques de joventut pels pròxims anys.

Què és el Congrés de la Joventut de Catalunya


El Congrés de la Joventut de Catalunya és un espai on es debatrà sobre un tema molt reivindicat i molt crucial: les polítiques dels pròxims anys en temàtiques de joves. El món està canviant, i les necessitats dels adolescents i joves també. Per tant, cal modernitzar lleis i adaptar-les a les noves realitats. Per això es vol fer un salt endavant en les polítiques de joventut i reivindicar les noves generacions com a palanca del canvi social i econòmic. D’això; se n’encarragarà la Direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Joventut, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i representants de les entitats municipalistes. Tots ells treballaran de manera trasversal i cooperativa.

"La pandèmia ha afectat d'una manera molt forta al jovent: la possibilitat d'emancipació, les universitats tancades, els espais d'oci i de trobada també" apunta el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch. "Alguns només han viscut situacions de crisi a la seva vida", i per això els va semblar que aquest context es mereixia un espai de reflexió i un punt i a part.

"Els joves, al centre"


Des de la direcció General de Joventut, la directora Laia Girós destaca que és important aterrar les diferents situacions de ls persones joves que ja participen d'espais associatius" i per això aquestes polítiques s'han de dissenyar amb elles.

Els prinicpals reptes i lleis que s’han de repensar



 


I després del Congrés… què?


Les conclusions que surtin del Congrés es tindran a l’octubre del 2021 i es posaran per escrit en el "Nou Pla Nacional de Joventut". Després tots els partits l’hauran d’avalar. Si tot va bé el gener del 2022, ja es podran començar a implementar totes les noves lleis.

Tinc una idea, puc participar?


La idea d’aquest Congrés precisament que tothom s’hi pugui involucrar. Qui vulgui pot contactar amb els agents que hem dit abans: Joventut de la Generalitat, els organismes municipals i el Consell Nacional, que són els grups motors, i estan en contacte permanent amb entitats juvenils, el món acadèmic i gent que fa coses.
 

La proactivitat és molt important, perquè és l’única manera de deconstruir l’adultcentrisme que ens hem trobat els últims anys. Com més joves s’hi sumin i tinguin coses a dir, és idees i és canvis s’acabaran fent realitat.






 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: