Com serà la desescalada a Catalunya?

per Bernat Surroca / Oriol March, el 29 d'abril de 2021 a les 14:42
El 9 de maig és una data clau, perquè decau l'estat d'alarma. A partir d'aleshores, les limitacions s'aixequen i les noves restriccions que es vulguin aplicar hauran de rebre l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 

- Mobilitat arreu del territori. Des d'aquesta setmana ja no hi ha confinament comarcal i els ciutadans es poden moure per tot el territori. Ara com ara, continua el confinament perimetral de Catalunya, per tant no es pot sortir del país sense causa justificada. L'aixecament del confinament comarcal va començar dilluns i es mantindrà mentre les dades es mantinguin estables o millorin. 


- Obertura total de la restauració. Un dels sectors més afectats per la pandèmia ha estat el de la restauració. A dia d'avui, els restaurants poden obrir de manera continuada, amb limitació d'aforament, fins a les cinc de la tarda, però no poden servir sopars. Aquesta és una mesura que el Govern es planteja relaxar si les dades milloren. Permetria, per exemple, tornar a obrir els vespres i que els clients hi poguessin sopar encara que fos només a la terrassa, com apuntava fa pocs dies el conseller d'Interior, Miquel Sàmper

- Manteniment del toc de queda? El toc de queda ha estat una de les mesures més controvertides que han aplicat els governs per frenar l'avenç de la pandèmia. La limitació horària a les deu de la nit es va posar en marxa en plena segona onada per evitar interaccions socials i estarà vigent fins el 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma. Tot i que el suport jurídic de la mesura és, precisament, que estigui en vigor l'alarma a nivell estatal, el Govern es planteja que el confinament nocturn continuï. 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: