Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit

La restauració tornarà a servir sopars a partir del dia 9 i fins a les 11 de la nit

Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit
per Lluís Girona, el 30 d'abril de 2021 a les 13:40
El Procicat ha anunciat aquest divendres que els bars i els restaurants del país podran servir sopars en espais interiors i exteriors a partir del 9 de maig i fins a les 11 de la nit. Podran obrir en les mateixes condicions que ara, o sigui, amb l'aforament limitat al 30% a l'interior i l'exterior segons les distàncies de seguretat.

El dia 9 també podran obrir els parcs d'atraccions, al 30% de l'aforamament i espais cívics. Pel que fa a la resta de restriccions, fins aquest dia, continuen en vigor les actuals.


Catalunya iniciarà així el mes de la desescalada amb una altra caiguda d'una de les mesures restrictives de més llarga duració, pràcticament des de l'octubre de l'any passat, quan se'n va ordenar el tancament. Des de fa uns mesos, la restauració només pot fer servei de taula fins a les 17 hores.

Pel que fa al toc de queda, se sobreentén que, com a mínim, s'allargarà fins a les 11 de la nit a partir del 9 de maig, per donar més marge tant als establiments de restauració com a la ciutadania que hi vulgui anar a sopar. Tot i això, la consellera Alba Vergés, ha dit que no és una decisió tancada i que el toc de queda, així com la mobilitat restringida al conjunt del país, són uns temes que s'acabaran de perfilar en els propers dies.


Tot això quan queden deu dies per la caiguda de l'estat d'alarma, que elimina el toc de queda o el confinament de Catalunya. El Govern, però, ja va confirmar aquest dijous en sessió parlamentària la intenció de buscar un mecanisme legal que permeti mantenir el toc de queda sense la necessitat d'un estat d'alarma en vigència.

Aquestes decisions se sumen a les de la setmana passada, que concloïen el confinament comarcal, permetien obrir els bars i restaurants dels centres comercials i suprimien la limitació de fer reunions socials amb persones de la mateixa bombolla. En educació, també es va reprendre l'ensenyament presencial al complet tant en batxillerat com en els cicles formatius.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: