5 gestos per detectar quan algú et menteix

per Redacció, el 4 de maig de 2021 a les 09:22
Tots hem mentit algun cop, encara que després ens hàgim sentit malament o tot i saber que ens acabarien pillant. I és que, detectar quan una persona no diu la veritat, és més fàcil del que sembla. Així ho va assegurar la psicòloga Isabel Serrano al programa Mañana empiezo, de Podium Podcast . Segons l'experta, aquests són 5 gestos que delaten una persona que menteix.

 


Versió sense playbuzz

- Somriure de mentida: Es tracta d'un somriure peculiar que es dóna quan la persona només mou els llavis. En un somriure autèntic, real, es mou tota la cara

- Parlar a poc a poc: Quan es menteix s'acostuma a parlar amb calma i amb frases curtes per transmetre tranquil·litat a l'altra persona.

- Evitar la mirada: Tot i que hi ha gent capaç de mentir mirant els ulls, la majoria de persones solem abaixar la mirada.

- Tocar-se el cantó oposat de la cara: Diversos estudis han comprovat que quan les persones no diuen la veritat, acostumen a tocar-se la cara del cantó contrari a la mà que fan servir. És a dir, es toquen el cantó esquerre de la cara amb la mà dreta o el cantó dret amb la mà esquerra.

- Excés d'amabilitat: Com hem dit, mentir fa sentir malament. Per compensar aquest sentiment de culpa, es tracta amb excessiva amabilitat la persona a qui tenim davant. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: