El millor truc per memoritzar informació, segons el campió de memòria d'Europa

per Redacció, el 4 de maig de 2021 a les 09:25
Simon Reinhard és campió de memòria d'Europa i ocupa el setè lloc del rànquing mundial. Aquest noi ha aconseguit aprendre's 136 paraules en només 5 minuts o memoritzar 52 cartes en menys de 60 segons.

El mètode que fa servir per retenir tanta informació en tan poc temps és el mateix que utilitzaven els polítics a l'antiga Grècia i es coneix com el mètode de loci o palau de la memòria.

El procediment, segons ha explicat Simon Reinhard en diverses entrevistes, consisteix en els següents passos:

 Pensa un recorregut que et coneguis bé i que tingui diversos llocs que et resultin familiars, com ara un parc, una estàtua, un bar, una parada d'autobús, etc. Si no se te n'acut cap, també pots fer servir casa teva.

 Fes una llista del que vulguis memoritzar.

 Pensa en una imatge que et recordi a cada una de les coses que has escrit a la llista.

 Situa mentalment cada imatge en un lloc del recorregut que hagis pensat.

 Pensa en una forma de connectar cada imatge a cada lloc.

 Per accedir a la informació que has memoritzat, "camina" mentalment pel recorregut on has situat les imatges i conceptes.

El mètode, com veieu, requereix temps, però és força efectiu per aprendre's llistats de noms, ciutats, episodis històrics, etc.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: