Què és l'orgaste i per què és tan important pel plaer?

per Redacció, el 13 de maig de 2021 a les 12:36
S'han publicat centenars d'articles i estudis sobre l'orgasme, però en canvi es parla molt poc d'una reacció prèvia que és clau per arribar al clímax: l'orgaste. Aquest fenomen fa referència a les sensacions que sentim just abans d'assolir l'orgasme, com per exemple l'augment de la lubricació i la contracció de l'úter. 

De fet, es tracta d'una espècie d'acte reflex que ens prepara pel plaer, segons explica l'experta Alexandra Carretero a Antena 3. "Quan estem a punt d'arribar a l'orgasme, apareix l'orgaste a la zona genital. Són contraccions rítmiques de la musculatura estirada de sòl pèlvic", explica.


Pot semblar un fenomen sense importància, però el cert és que és essencial per aconseguir un orgasme, ja que facilita la connexió cos-ment. De fet, quan no assolim el clímax és perquè no deixem que l'orgaste es comuniqui amb el nostre cervell. 

dirty mind pleasure GIF by Refinery 29 GIFs


Segur que alguna vegada us ha passat: heu tingut la sensació d'estar a punt d'arribar a l'orgasme, però us heu desconcentrat, la vostra ment ha començat a pensar en altres coses i no ho heu aconseguit. Doncs bé, es deu al fet que heu tallat la connexió necessària per passar de l'orgaste a l'orgasme. 

Per això, assenyala l'experta, és important escoltar el nostre cos i estar atents als senyals, com la secreció vaginal o les contraccions. Quan els notem, ens hem de deixar anar, concentrar-nos en el moment i així passarem de l'orgaste a l'orgasme.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: