5 consells per solucionar els problemes sense discutir

per Adolescents.cat, el 13 de maig de 2021 a les 13:35
En qualsevol relació, sigui de parella o d’amistat, hi ha obstacles. Les discussions a vegades poden ser habituals i a vegades poden servir per millorar la relació. Ara bé, no sempre cal acabar amb una discussió per solucionar els problemes. Aquí us deixem alguns consells:

 


Versió playbuzz:

1. Autocontrol
Quan vivim un problema o una situació tensa, és fàcil que explotem de cop i comencem a dir coses que potser no pensem realment o que poden ferir l’altra persona. Quan vegis que estàs a punt de saltar, para’t a pensar i respira un parell de vegades profundament. Aquest temps et servirà per rumiar si realment allò que estàs a punt de dir és necessari per arreglar el problema.

2. Suavitza els teus gestos
El llenguatge no verbal és complicat controlar-lo, però és molt important que no et deixis portar per la discussió i que intentis suavitzar els gestos de les mans, el cap o la cara. Intenta mostrar-te relaxat/da i evitaràs que l’altra persona s’esveri.

3. Els problemes no sempre se solucionen a la primera
Així que a vegades potser no n’hi ha prou amb una primera conversa i cal deixar passar unes hores o dies per tornar-ne a parlar i veure-ho una mica diferent. Amb el pas de les hores les perspectives de l’un i de l’altre poden canviar i apropar posicions.

4. Parla i deixa parlar
Quan ens enfadem normalment parlem molt i no deixem que l’altre parli. Fes un esforç per deixar parlar i escolta atentament els seus arguments. Més d’una vegada veuràs que potser té part de raó i podràs entendre millor la postura de l’altre.

5. No t’amarguis el dia
Tot i que hi ha problemes i problemes, la majoria els donem més importància de la que tenen. Així que no deixis que t’amarguin i aprofita la resta del dia. No serveix de res obsessionar-se i deixar de banda tot el que t’envolta.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: