Logotip de Adolescents.cat

Quant cobren les jugadores de futbol del Barça?

per Redacció, el 17 de maig de 2021 a les 09:55
El Barça femení es va convertir ahir en primer equip de l'Estat en guanyar el títol de Campiones d'Europa, després de derrotar per 0-4 el Chelsea. Avui les jugadores ocupen les portades de tots els mitjans i són el tema més comentat a les xarxes socials. Ara bé, aquest èxit es veu reflectit en el seu sou? Quant cobren les futbolistes del Barça? 

Com us explicàvem fa uns dies, no hi ha unes dades 100% oficials, però sí aproximacions. Primer de tot, cal destacar que, després de moltes vagues i reivindicacions, actualment les futbolistes tenen un conveni col·lectiu que estableix un salari mínim de 12.000 euros. En el cas masculí és de 155.000 euros. Com podeu veure la diferència és notable. 


De fet, aquesta diferència entre sous encara es fa més evident si comparem el que cobra el jugador més ben pagat del món, Leo Messi, amb la jugadora més ben pagada del món Carli Lloyd, esportista del Sky Blue de la lliga dels Estats Units. Ella té un contracte de 426.000 anuals, mentre que Leo Messi s'emporta uns 71 milions d'euros l'any. 

En el cas del Barça femení, la jugadora més ben pagada és Lieke Martens, la qual es calcula que actualment està cobrant uns 250.000 euros l'any. És a dir, ella cobra uns 20.800 euros al mes, mentre que Messi se n'endú uns 5 milions. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: