Naixeran més nenes després de la pandèmia? Els experts creuen que sí

per Adolescents.cat, el 23 de maig de 2021 a les 08:01
Un dels problemes més comuns i preocupants de l’actualitat és l’estrès psicològic. I encara que tingui conseqüències greus, els experts asseguren que és un mecanisme important per a la supervivència. De fet, estudis publicats a la revista Journal of Developmental Origins of Health and Disease, expliquen que les dones que donen a llum a una nena, tenen més hormona de l’estrès en el moment de la consepció. Concretament el doble de cortisol. 

Així doncs, veiem que l’estrès afecta a les hormones sexuals i com a part del mecanisme de la naturalesa, en èpoques d’estrès baixa la testosterona en els homes i a les dones els baixen els estrògens i la progesterona (encarregada de madurar les parets de l’úter perquè s’hi implanti l’òvul).


S’ha vist que després de guerres i catàstrofes mundials, neixen més nenes



L’OMS (Organització Mundial de la Salut) vacomprovar que després de l’atac de l’11-S a Estats Units, van néixer més nenes. El mateix ha passat en altres moments de la història com després de l’assassinat del president J.F. Kennedy o de la mort de la princesa Diana a Anglaterra.


Per què passa això?



La primera hipòtesi té a veure amb els espermatozous, que són els que defineixen el sexe del nadó. Diuen que els espermatozoides portadors del cromosoma X (nena) són més resistents travessant un moc cervical amb pH més àcid i hostil. I amb l’estrès això té molt sentit, davant la adversitat, els que fecunden són els més resistents.

Per altra banda amb l’estrès tamblé hi ha més avortaments espontanis i diversis estudis diuen que passen més en fetus masculins.

Així doncs, per tal d’assegurar la supervivència de la espècie humana, en moments d’estrès la naturalesa dóna vida a més nenes. Increïble, oi?
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: