Aquests són els 8 problemes sexuals més freqüents, què pots fer?

per Adolescents.cat, el 22 de maig de 2021 a les 06:00
És igual si som nois o noies, tots i totes podem patir alguna disfunció sexual al llarg de la nostra vida. Pot ser que tinguis dolor, dificultats per arribar a l’orgasme o per mantenir l’excitació sexual.

Quins són aquests problemes més comuns?


Trastorn del desig sexual
Aquest trastorn implica la falta d’interès en el sexe o la falta de desig sexual. Tot i que es dóna en homes i dones, però és més freqüent en dones. Es considera la disfunció sexual més comuna en el sexe femení amb una incidència del 33% entre els 18 i els 59 anys. 

Les causes poden ser físiques o psicològiques (problemes de parella, altres disfuncions sexuals, ansietat, estrès, cansament...)

Disfunció erèctil
És la incapacitat que tenen les persones amb penis per arribar a mantenir l’erecció. Pot afectar no només en les relacions sexuals, sinó també en l’autoestima. Pot passar per diferents raons, tot i que l’ansietat d’ejaculació és un dels orígens psicològics més comuns.

Trastorn en l’excitació sexual en la dona
Les persones amb vagina poden experimentar canvis durant l’excitació sexual, com per exemple que hi hagi menys lubricació vaginal, acceleració dels batecs del cor i tensió muscular... També es sol donar per factors psicològics sovint relacionats amb la por o l’ansietat cap al sexe.

Vaginisme
El vaginisme és una disfunció sexual que es caracteritza per la impossibilitat per aconseguir la penetració vaginal degut a la contracció involuntària dels músculs que rodegen l’entrada de la vagina. Pot tenir, també, causes psicològiques.

Ejaculació precoç
En aquest trastorn el penis expulsa el semen prematurament. Normalment també es dóna per factors psicològics (baixa autoestima, ansietat, depressió, angoixa, nerviosisme...)

Anorgàsmia
Trastorn de l’orgasme que afecta a homes, dones, tothom en general. Es defineix com l’absència o retard de l’orgasme durant l’activitat sexual. Les causes també acostumen a ser psicològiques.

Trastorn per dolor
És el dolor persistent i recorrent en l’àrea pelviana durant o després de la penetració, l’erecció o l’ejaculació. També es pot donar en homes i dones. Els estudis científics diuen que el 12% de les dones ho pateixen.

Trastorn per aversió al sexe
Les persones que ho pateixen eviten qualsevol contacte genital. La causa sol estar en l’ansietat extrema i el pànic a l’acte sexual.

Com pots tractar els problemes sexuals?

No és gens fàcil parlar dels problemes sexuals perquè hi ha molts prejudicis i ens podem sentir avergonyits/des, culpables, fracassats/des... És per això que el millor que pots fer és buscar ajuda professional ja sigui de forma presencial o a distància. Com hauràs vist la majoria de trastorns tenen un origen psicològic, per això t’anirà molt bé una psicoteràpia sexual amb un/a sexòleg/a.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: