Demi Lovato anuncia que s'identifica com a persona no binària

per Redacció, el 20 de maig de 2021 a les 18:59


"Avui estic molt contenta de compartir més la meva vida amb vosaltres - estic orgullosa de dir-vos que m'identifico com a persona no binària i que a partir d'ara utilitzaré el pronom elli (l'equivalent a "they" en anglès)." Aquest era el tweet que Demi Lovato avui al matí, anunciant que s'identifica com a persona no binària. Lovato, a qui es coneix per dedicar-se al món del cinema i a la música, protagonitzant pel·lícules com la icònica saga Camp Rock, manifesta que ha arribat a aquesta conclusió després de "moltes cures" i "treball autorreflectiu", i diu que li suposa "obrir-se a un altre nivell de vulnerabilitat". Amb aquestes publicacions Lovato s'afegeix a una cada cop més llarga llista d'artistes que es consideren persones no binàries, com Sam Smith, Indya Moore, Elliot Page, Ezra Miller o Ruby Rose. 



Però, què vol dir ser una persona no binària?


La no-binarietat acull totes aquelles persones que no s'identifiquen amb el gènere masculí o femení. Això pot voler dir moltes coses: no identificar-se mai amb cap d'aquests dos, fluir lliurement entre tots dos, o sentir-se identificat en tots dos gèneres. El ventall és molt ampli, i no tothom prefereix etiquetar-se del tot. 

I com funciona tot el tema dels pronoms? Lovato ha anunciat que prefereix ser tractade amb els pronoms "they/them" en anglès, que s'utilitzen com a pronoms neutrals, ni masculins (he/him) ni femenins (she/her). En català o en castellà això es més difícil, ja que tots els pronoms porten un gènere masculí o femení associat. És per això que s'han creat específicament pronoms neutrals: elli en català i elle en castellà, que algunes persones prefereixen utilitzar. Això implica, també, que els finals de verbs i adjectius canvien per acabar en "i".

Les persones no-binàries, al no estar còmodes amb el gènere que se'ls va assignar al néixer, també es consideren persones trans.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: