Bimbo girls: feminisme rosa xiclet

per Redacció, el 2 de juliol de 2021 a les 06:00


"Bimbo" és un terme masclista i que es va començar a utilitzar als Estats Units a principis de segle passat amb intenció de fer burla de noies atractives, però suposadament sense interessos o intel·ligència pròpia. La cultura masclista i la discriminació de les dones ja ens la sabem de memòria, però la qüestió és que ara hi ha un grup de noies feministes que han decidit reapropiar-se del terme i fer-se'l a la mida.


Què vol dir ser una bimbo girl?


Moltes noies de la Generació Z, durant la nostra adolescència, hem passat per una època en què ens volíem allunyar el màxim possible del rosa, les "joguines de nenes" i la música pop; és a dir, tot allò que el món ens ha ensenyat a associar a ser una noia "cursi".

Tot això forma part del masclisme internalitzat que duem a dins: no volem presentar-nos com a "noies tontes", així que decidim, inconscientment, fer tot allò que associem a la masculinitat. Vestir de negre, fer veure que no ens agraden les pel·lícules Disney i dir que mai hem jugat a nines. Fins i tot podem arribar a dir que som diferents de la resta de noies, que no ens entenen.

Fatal. Segurament no cal que t'ho diguem, però qualsevol de les dues coses, des d'escoltar heavy metal amb uns cascos gegants a l'habitació, fins a fer-te les cues exactament igual que Ariana Grande i vestir amb colors pastels hauria de ser vàlid. Que cadascuna faci el que vulgui.
 

Les bimbo girls reivindiquen tot allò que d'adolescents rebutjàvem: totes les tonalitats de rosa, maquillatges exagerats i fins i tot talons d'agulla. Tot això sense deixar de ser feminista, sinó ans al contrari, apoderant-se del seu propi cos i d'allò que tota la vida ens han ensenyat que està malament per ser massa femení o massa de color rosa. Un exemple de Bimbo Girl és la Chrissy Chlapecka, @chrissychlapecka Tik Tok, que es reivindica com a tal constantment.
 

Havies sentit a parlar de les bimbos?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: