Aquests comportaments a la universitat seran castigats per llei

per Redacció, el 27 de maig de 2021 a les 10:04
Fer innocentades que menyspreïn els alumnes, copiar treballs de final de carrera, màster o tesis doctorals, copiar en un examen o assetjar un estudiant són algunes de les infraccions universitàries que podran ser castigades per llei.

I és que el govern espanyol ha aprovat un avantprojecte de llei de convivència universitària per garantir que es respectin la diversitat, la tolerància, la igualtat i el dret de reunió, entre altres. 

Aquesta mesura, però, només s'aplicarà a les universitats públiques i no afectarà els centres privats. 

Quins càstigs contempla aquest projecte llei?

 

El projecte considera faltes molt greus els abusos sexuals, les discriminacions per raó de gènere, edat o origen i les innocentades que menystinguin la dignitat dels alumnes. Aquest tipus de faltes poden ser castigades amb penes que van dels 2 mesos als 3 anys d'expulsió. També són faltes molt greus copiar en treballs o falsificar documents acadèmics. 

Un dels punts més polèmics d'aquest projecte és que preveu expulsions de fins a un mes per qui impedeixi l'activitat docent, un fet habitual quan hi ha una vaga d'estudiants i alguns alumnes eviten que es facin classes. Què en penseu?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: