Arriba un nou DNI: com serà? funcionarà igual?

per J.V.I., el 3 de juny de 2021 a les 08:05
Espanya ha emès aquest dimecres el primer document nacional d'identitat digital europeu. Es diu DNI 4.0 i entrarà en funcionament per tothom el 2 d'agost. Des d'aquell dia els ciutadans podran identificar-se amb el mòbil, sense haver de portar el DNI a sobre.

El nou DNI digital europeu es podrà fer servir mitjançant una aplicació que encara no s'ha desenvolupat. Amb aquesta eina es podrà acreditar la identitat per fer tràmits, en especial a Internet, signar documents de forma electrònica i pagar taxes oficials.


Una altra novetat anunciada aquest dimecres és que es facilitarà la renovació del DNI. Segons el ministre d'Interior, Fernando Grande-Markaska, es podrà fer "de manera exprés". El projecte ha costat 6,5 milions d'euros.

El nou DNI s'emet en castellà i en una altra llengua oficial de la Unió Europea que podrà triar el ciutadà. Per tant, no es podrà tenir en català. El primer DNI digital l'ha rebut l'actriu Luisa Martín, que interpreta una inspectora de policia a la sèrie Servir y proteger de Televisió Espanyola.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: