Alumnes de Veterinària de la UAB denuncien un professor per assetjament i vexacions

per Sergi Baixas
Un presumpte cas d'assetjament per part d'un professor de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona ha encès les xarxes socials. Aquest cap de setmana, el compte d'Instagram vetencobreix ha posat al descobert un suposat cas de males praxis que s'allarga des de fa més de 10 anys per part d'un docent i que afecta alumnes, membres del professorat i altres persones de la comunitat educativa del centre. El comunicat també denuncia la passivitat de la universitat durant tot aquest temps. 
   

En declaracions a NacióSantCugat, dues portaveus del grup de suport expliquen que hi hauria prop d'una quinzena de persones que haurien patit agressions verbals i situacions d'assetjament i intimidació per part d'aquest docent que "no només es quedaven en comentaris". Davant la inoperància de la pròpia universitat, les afectades han optat per dirigir-se directament a l'Observatori per a la Igualtat de la UAB per activar el protocol d'agressions masclistes i abordar les acusacions amb el deganat que en el seu moment, segons diuen, van ser titllades de "rumorologia".
 

Les estudiants lamenten que l'activació d'aquest protocol comporta la desprotecció de l'alumna que ha decidit denunciar els fets revelant la seva identitat, deixant-la subjecte "al rol de poder" del professor que, temen, podria prendre represàlies. Ara, amb la creació d'aquesta comissió es recolliran tots els testimonis i proves contra el docent en qüestió i s'acabarà emetent un informe vinculant amb les mesures que s'hauran d'emprendre en cas que s'acabin demostrant aquestes pràctiques.

Així doncs, tal com s'estableix en el protocol, s'ha constituït una Comissió Tècnica Assessora (CTA), formada per tècnics especialistes en diferents àrees en perspectiva de gènere, que avaluarà tècnicament el cas i proposarà mesures correctores i protectores. A partir d'ara, es recopilarà tota la informació "amb el màxim de celeritat possible i el màxim de sensibilitat i respecte dels drets de cadascuna de les persones implicades", no podent-se excedir els dos mesos des del dia de la presentació de la denúncia corresponent.

Segons ha explicat a aquest mitjà la secretària general i responsable de Polítiques d'Igualtat de la UAB, Esther Zapater, des de l'Observatori no eren coneixedors fins fa 15 dies dels fets denunciats que s'haurien estat produint durant l'última dècada i assegura que la institució no havia rebut cap informació oficial ni oficiosament al respecte. Malgrat tot, Zapater insisteix que des del moment que van rebre la denúncia han actuat i actuaran sobre el cas "amb el màxim compromís" i comptant amb la plena col·laboració que també els ha transmès el deganat.
 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a l'ACPC
 
Amb la col·laboració de: