Per què és tan important que coneguis el repte #trashchallenge?

per Elvira Vilardell, el 4 de juny de 2021 a les 12:08
"En només 30 minuts recullo unes 300 burilles de cigarretes de les platges". Així ho ha assegurat l'activista i tiktoker Elizabeth Sherr aquest divendres durant la roda de premsa que ha organitzat el Parlament Europeu per donar a conèixer el repte mundial #trashchallenge. 


 En què consisteix? Doncs en recollir 502.000 peces de deixalles abans del 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans. De moment ja se n'han recopilat més de 300.000 i s'espera poder arribar a l'objectiu. Si voleu, us hi podeu sumar! Com? Molt senzill: netejant alguna de les platges de la costa catalana i enviant les peces de residus que heu recollit al Parlament Europeu (@Europarl_CAT), a l'Elizabeth Sherr (@lizlivingblue) o a la fundació "5 minutes foundation", que apadrina aquest repte.
 
@lizlivingblue

5 more days of the ##trashchallenge! You guys have helped so much! We can do this! ♻️💚🙏🌏 ##parkcleanup ##cleanup ##dontlitter ##marinelitter ##trash

♬ SUNNY DAY - Matteo Rossanese
 I per què es volen recollir 502.000 peces de deixalles? Segons Eurostat, el 2019 cada ciutadà de la Unió Europea va generar de mitjana 502 kg d'escombraries municipals. Per això, per aquest repte, s'ha triat aquesta xifra com a referència simbòlica i s'ha multiplicat per mil. 

Les conseqüències dels residus

 
Els oceans són essencials pel nostre Planeta i el cert és que no els cuidem gens. Cada any, s'aboquen milions de residus plàstics a l'aigua i això té unes conseqüències terribles per a l'ecosistema:milers d'animals marins moren a causa de la contaminació i de les deixalles que es llencen als mars. 

Així ho ha assegurat l'eurodiputada Catherine Chabaud, ponent de l'informe sobre l'impacte de les deixalles marines en la pesca, la qual ha fet una crida a unir forces per frenar la contaminació: "Juntes podem aconseguir-ho". De fet, ha llançat el repte #SeaYourSolutions perquè tothom qui ho vulgui pugui compartir solucions per aconseguir regenerar els oceans. 



 Sabies que... 

Actualment existeixen més de 150 milions de tones de plàstics en els nostres oceans. 

 Es calcula que entre 4,8 i 12,7 milions de tones de plàstic acaben cada any als oceans. 

 Reciclar un milió de tones de plàstic equival a treure un milió d'automòbils de les carreteres -en termes de contaminació per CO₂-).

Siguem-ne conscients i cuidem el nostre Planeta!

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: