«No sé com m'he de rentar la vagina, què faig perquè no faci olor?»

per Redacció, el 13 de juny de 2021 a les 08:56

A continuació llegiràs la consulta d’una noia enviada al Consultori d’Adolescents.cat. El text és el que ens ha enviat:

Usuària d'Adolescents.cat

Holaaaa
Us vull comentar una cosa i és que no sé com m'he de rentar la vagina i no tinc a qui preguntar-li.

També, si em poguessiu donar algun consell perquè no em faci olor ja que a vegades no sé perquè em fa molta més pudor de l'habitual i no és per la regla ni res...
Moltes gràcies per ser-hi i per ajudar a tothom.

RESPOSTA:
Hola, 

Ni la vulva ni la vagina necessiten cap consideració especial en quant a higiene. La vagina (interior) es neteja sola, i la vulva (exterior), amb l'aigua de la dutxa seria suficient. No necessitem res més.

Pel que fa a la "pudor" que dius, ni la vulva ni la vagina fan pudor, fan olor, i l'olor que fa no és dolenta, és l'olor que té, igual que altres parts del cos que també tenen olor. 

Hem de començar a estimar els nostres genitals, són una part del cos molt valuosa, ens fa sentir plaer i crea vida, estimem-nos!

*Si vols, pots, utilitzar algun sabó específic, però NO és necessari. Amb aigua mentre et dutxes, la higiene estaria estupenda!

Gràcies per escriure'ns!

Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
@Helenangelpsico
www.helenaangel.com


Dit això, tots tenim una olor corporal concreta i per tant és normal que la nostra vagina també en tingui una. Ara bé, si l'olor és molt forta i/o si va acompanyada d'un flux abundant o blanquinós és important que acudim al metge o ginecòleg/a. 

Hi ha diverses malalties que poden afectar l'olor vaginal com la vaginosi bacteriana o la candidiasi. Per això és important que visitem un expert/a, per poder tenir un diagnòstic i tractar-nos. A més a més, també cal que tinguem una bona higiene íntima, ja que la vagina és una zona delicada. En l'article de més avall podreu trobar uns quants consells.

10 consells que t'ajudaran a mantenir una bona higiene íntima


Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.





Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: