Alumnes durant la selectivitat de l'any passat | ACN

El TSJC ordena al Govern no prioritzar els exàmens en català a la selectivitat

Alumnes durant la selectivitat de l'any passat | ACN
per Bernat Surroca, el 7 de juny de 2021 a les 15:05
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat les mesures cautelaríssimes sol·licitades per l'entitat Assemblea per una Escola Bilingüe a Catalunya en relació a les llengües dels models d'examen de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) 2021. La selectivitat comença aquest dimarts. Concretament, la sala ordena que el català no pot ser la llengua "determinada" per l'administració en els enunciats de les proves.

El tribunal estableix que els enunciats dels exàmens han d'estar en les tres llengües oficials -català, castellà i aranès- i que s'haurà d'oferir a cada alumne, de manera individual, l'opció d'escollir l'enunciat en l'idioma que vulgui. El català, diu el tribunal, no pot ser l'opció "determinada" per l'administració. L'ordre no afecta els exàmens de castellà o anglès. 

La sala també ha acordat la suspensió d'una part de les instruccions sobre el funcionament dels tribunals de les PAU destinades als vocals del tribunal i elaborades pel Consell Interuniversitari de Catalunya. Així mateix, el tribunal requerirà al president i al secretari del CIC perquè faci el que convingui per executar l'ordre de la sala.

 
 

Mesures cautelaríssimes TSJC selectivitat 2021 by edicio naciodigital on Scribd

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: