5 mentides sobre la cel·lulitis que no t'has de creure

per Redacció, el 8 de juny de 2021 a les 10:47
Si t'aprimes, la cel·lulitis es redueix. La cel·lulitis és cosa de dones, els homes no en tenen. Amb l'edat, la cel·lulitis empitjora. Quina d'aquestes afirmacions falses has sentit alguna vegada? Probablement totes. I és que aquesta afectació lligada a la pell ha donat lloc a moltíssims mites: mentides que encara continuen circulant i que cal combatre. I és que ja va sent hora que comencem a normalitzar la cel·lulitis, a acceptar-la i a no generar més rumors sobre aquest tema. Avui us portem alguns mites habituals sobre aquesta qüestió que ha recollit El País.

1. És cosa de persones amb sobrepès. Fals 

El 85% de les dones de 20 anys o més presenta algun tipus de cel·lulitis. De fet, és un problema lligat més a la mala circulació que al pes. "La mala circulació impedeix l'eliminació de líquid i de les substàncies tòxiques que tota cèl·lula genera diàriament" i això acaba produint cel·lulitis expliquen les expertes de Corporal M+C. 

Dont Like Freak Out GIF by Rosanna Pansino


2. Si t'aprimes, la cel·lulitis es redueix. Fals
No, la cel·lulitis se situa a la part superior de la pell. Si perds teixit gras, perds contorn, però no cel·lulitis. Pots reduir una talla i continuar tenint l'anomenada pell de taronja. 

3. Empitjora amb l'edat. Fals
La cel·lulitis està vinculada a les hormones i el procés que la genera s'alenteix amb la menopausa, cap als 50 anys. Així doncs, aquesta afectació no va a més a mesura que passen els anys.

Amazon Prime Video GIF by The Man in the High Castle
4. Els homes no tenen cel·lulitis. Fals
Sí que poden tenir-ne, però no és freqüent. Les principals responsables de la cel·lulitis són les hormones femenines, els estrògens, que afavoreixen la retenció de líquids i l'acumulació de greixos. Així doncs, la cel·lulitis només acostuma a afectar els homes amb una major presència d'estrògens. 

5. Hi ha certes cremes que poden eliminar la cel·lulitis. Fals 
No hi ha cap estudi científic que hagi demostrat que l'aplicació d'una crema elimini la cel·lulitis. És cert que les cremes anomenades anticel·lulítiques hidraten la pell i ajuden que tingui un aspecte més llis, però en cap cas acaben amb aquesta afectació.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: