El Govern rebaixarà un 40% els preus dels màsters

per A.V., el 9 de juny de 2021 a les 11:54
El Govern aprovarà en les properes setmanes una rebaixa del 40% dels preus dels màsters. Així ho ha anunciat la consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, a Catalunya Ràdio, després que s'hagi aprovat pel Consell Interuniversitari (CIC). Geis ha destacat que això suposarà una primera fase en l'equiparació dels preus de màsters i graus.

La mesura tindrà un impacte de 9,3 milions d'euros que assumirà la Generalitat i no les universitats. D'altra banda, ha criticat la decisió del TSJC sobre la llengua dels enunciats de la selectivitat i ha considerat que "no és gaire normal" que "en menys de cinc dies ja tingui una notificació del TSJC". També ha dit que es treballa per la màxima presencialitat possible el proper curs.


Geis ha afirmat que aquesta rebaixa en els preus del màster tindrà "un impacte molt gran" en les matrícules, facilitant l'accés dels universitaris. Tot i això, admet que encara es pot avançar més. La rebaixa permetrà equiparar els màsters als graus de coeficient C. En matèria econòmica, Geis reitera el compromís de treballar per incrementar el pressupost d'Universitats i recorda que està marcat a l'acord de Govern.

Ara un crèdit d'un grau costa 17,18 euros (uns 1.030 euros cada curs) i el dels màsters obligatoris 22,48 euros (1.300 euros, aproximadament, cada curs).


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: