Existeix l'amor a primera vista? Això és el que diu la ciència

per Adolescents.cat, el 11 de juny de 2021 a les 11:42
"Quan et vas enamorar?" "El primer cop que la/el vaig veure". Tot i que hem sentit aquesta resposta una vegada i una altra, és possible enamorar-se d'algú en minuts? Doncs segons un estudi dut a terme per psicòlegs de la the University of Groningen no, l'amor a primera vista no existeix. I és que, segons els investigadors tendim a confondre l'enamorament amb l'atracció. 

Per arribar a aquesta conclusió, els científics van enquestar a través d'Internet 396 participants, aproximadament el 60% dels quals eren dones i la majoria de menys de 30 anys. En els tests, se'ls mostraven imatges de persones que no coneixien i se'ls hi demanava que descrivissin com era l'atracció que sentien cap a ells.


Jeremy Renner GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Paral·lelament, també es van dur a terme dos estudis més on els participants acudien a cites ràpides d'entre 20 i 90 minuts. Un cop acabada la cita se'ls demanava què havien sentit i si creien que havien experimentat amor a primera vista.


Un cop analitzats els resultats, els científics es van adonar que, la majoria de persones que havien assegurat sentir "amor" al cap de pocs minuts, també havien afirmat que trobaven la seva cita molt atractiva. Així doncs, segons els investigadors, aquell fenomen anomenat "amor a primera vista", és simplement una atracció física molt forta i no amor.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: