Quant dura la passió en una parella? Això diuen els experts

per Adolescents.cat, el 20 de juny de 2021 a les 08:56
La passió és un concepte una mica abstracte i costa definir-lo. Com diu el psicòleg de Psicología y Mente, Froilán Ibáñez, hi ha la passió fisiològica i la filosòfica. La fisiològica és aquella que ens encén a nivell sexual i ens fa venir ganes de tenir intimitat i contacte físic gairebé incontrolable amb una altra persona.

La passió filosòfica, en canvi, és aquella que inclou el sentiment d’enamorament (fantasia i desig), l’amor i amistat (respecte, diàleg, simpatia, reciprocitat…) i alhora vetllar per l’altre. L’amor desinteressat en el que desitgem el bé de l’altra persona i fem coses per cuidar-la i fer que se senti bé.


Anem al gra, quant dura la passió en una parella?



El més fàcil seria dir un període de temps determinat com ens han dit moltes vegades. “És veritat que la passió fisiològica dura d’1 a 3 anys perquè les reaccions neuronales a partir de llavors canvien i per tant, l’ésser humà sent menys gratificació al veure a la parella”, diu l’expert. Però alhora aquest assegura que la passió filosòfica pot fluctuar en el temps independentment dels anys que portin juntes les dues persones. Per tant, no es pot dir que la passió tingui un temps de caducitat, sinó que varia en funció de les èpoques.


De fet, la passió filosòfica és gairebé més important que la fisiològica. Si una parella té molta atracció fisiològica però no són compatibles a nivell emocional, només es podrà arribar a cert punt. L’amor és un concepte molt més complex del que pot semblar.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: